Мариана Тотева: Нужна ни е коренна промяна в политиките и приоритети на местната власт в Раднево

Изборът на БСП да подкрепи независимия  кандидат за кмет на общината д-р Владимир Желев е печелившата формула

„Ние сме отбор, който ще покаже, че политиката може да се прави за гражданите“. Това заяви Мариана Тотева, председател на общинската организация на БСП в Раднево и водач на листата с номер 15 при откриването на кампанията в миньорския град. „Листата ни е с дух за победа. В нея са включени професионалисти с доказана компетентност, хора с богат опит в местното самоуправление. Младежи с обществен авторитет, които са мотивирани да не жалят никакви усилия и да превърнем нашата община в едно уютно и сигурно място за живеене и работа”, подчерта Тотева.

БСП даде официален старт на кампанията за местни избори на 25 октомври с откриването на предизборния си център, който се намира в добре познатото кафе „Модерно” в града. Там, в дъждовния септемврийски следобед, пред многобройните членове и симпатизанти бяха представени кандидатите за общински съветници и за кметове на кметства в общината. Редом с тях бе и д-р Владимир Желев, който получи пълната подкрепа от БСП за бъдещ кмет на Раднево.

Най-младият кандидат за съветник в нея е Дияна Иванова на 22 години, а най-възрастният  Георги Тенев на 65 години, който е и кандидат за кмет на Коларово. Тъй като в селото няма друг кандидат за поста, социалистите отпразнуваха и първата си изборна победа.

 „През последните 4 години имахме време да направим равносметка на управленския мандат. Нашата оценка е ясна – това е мандатът на пропуснатите възможности, на хаотичното и мудно управление, на излъганите надежди”, категорична бе Тотева. „Нужна ни е коренна промяна в политиките и приоритети на местната власт”, посочиха още  социалистите и допълниха, че представителите им в нея винаги са били достойни, отговорни, разумни и безкористни. Тя подчерта, че и този път БСП залага на хора, които са мотивирани да работят за интересите на общността. По нейните думи кампанията ще бъде семпла, открита, градивна и мотивираща и за кандидатите, и за избирателите. „През годините сме си създали навици да не даваме празни обещания, а да назоваваме проблемите с истинските им имена и да търсим варианти за решения, за да можем да гледаме съгражданите си право в очите“, допълни Тотева.

Изборът на БСП да подкрепи независимия  кандидат за кмет на общината д-р Владимир Желев е печелившата и добра формула за бъдещето на града и селата”, каза Мариана Тотева.

Неподправената искреност на д-р Желев предизвика усмивки по лицата на присъстващите. „Основното ми развитие досега е било в сферата на здравеопазването. Ако някога някой ми беше казал, че ще съм кандидат за кмет, нямаше да му повярвам. А сега се питам аз ли съм, не съм ли аз, като си гледам плакатите и билбордовете”, каза той. „Един кмет не е кмет за себе си. Трябва да има съветници, екип и  хора, с които заедно да работи. Стъпката е голяма. Благодаря, че ми давате кураж. Зная колко трудно се печели доверие и как се губи за един миг. Сигурен съм, че ще оправдая  вашето”, категоричен беше д-р Желев, който  участва в кметската надпревара с номер 3.

Представени бяха кандидатите за кметовете на БСП по селата, а именно:

СТЕЛА ВАСИЛЕВА за с. Маца

ИВАН БИНЕВ за с. Ковачево

ТОНЧО МИХОВ за кмет с. Полски градец

МИНЧО МИНЧЕВ за с. Даскал Атанасово

КОЛЬО КОЛЕВ за с. Трънково

ДИМЧО ГЕОРГИЕВ за с. Знаменосец

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ за с. Тихомирово

КАЛОЯН КОЛЕВ за с. Трояново

ЕНЬО ЕНЕВ за с. Диня

ГЕНО ГЕНОВ за с. Боздуганово

ГЕОРГИ ТЕНЕВ за с. Коларово

„Който е минал през такива кампании, знае за какво става дума – ще изплуват всички неосъществени личности, които търсят изява и своите 30 секунди слава. Трябва да се готвим за война, за да спечелим битката. Няма да е лесно, но ние сме калени, най-старата партия сме, най-дългогодишните изборджии са сред нас”, каза Тончо Михов, кмет на Полски градец вече 8 мандата. „Толкова години имам доверие на партията, а и тя в мен. Досега не съм се предавал, не смятам да го правя и сега. За мен кампанията за съветници и общински кмет също тепърва започва въпреки, че на практика нямам опонент. Ще направя всичко възможно на 25 октомври, вечерта, да вдигнем тост за всички колеги, а и най-много места да спечелим в местния парламент. Да не бъда пророк, но съм сигурен, че на 1 ноември д-р Желев ще е победител. Няма как да няма балотаж при толкова кандидати, затова нека спечели възможно най-много гласове на първия тур и на балотажа да бъде номер 1”, обърна се към присъстващите Георги Тенев.