„Направи добро и предай нататък“ Епизод 2 – Равносметката

БСП-Казанлък с благотворителна кампания за ПМГ „Никола Обрешков”

1335,05 лева постъпиха в събирателната сметка на училищното настоятелство на ПМГ „Никола Обрешков“. Събраната сума е в резултат на благотворителната кампания, която се проведе в Казанлък и беше организирана от социалистите. Кандидатът за кмет на общината Николай Терзиев и всички кандидати за общински съветници на левицата се включиха активно в организацията на събитието. Сумата беше събрана само в рамките на два дни. Своят принос в това благородно начинание дадоха стотици казанлъчани, водени само и единствено от желанието си най-елитното училище в района да бъде възстановено.

„Едно добро начало беше дадено. Парите, които днес държа в ръцете си, са не просто банкноти. Всяка една от тях е една нова тухла от градежа, който всички ние желаем и очакваме”, заяви кандидатът за кмет на БСП. Терзиев допълни още, че по време на инициативата се опитват да изтласкват  политиката настрана. „Не задаваме въпроси и не търсим отговори. Опитваме се да помогнем, според възможностите си. „Сумата, която днес внесохме в банката, е един отличен измерител, един лакмус за това, доколко всеки един от нас е изгубил социалната си сензитивност и чувството си за солидарност. Изказвам специална благодарност на кандидата за общински съветник от нашата листа и мой приятел Спас Момов, който лично финансира отпечатването на допълнителни хиляда броя тетрадки. Благодаря на нотариус Петранка Куцарова, която ни подкрепи в това начинание. Стискам ръката на всеки, който показа воля и дари средства в името на тази кауза. Продължаваме!”, каза още Николай Терзиев при внасянето на събраната сума в банковия клон.

Интересен факт е този, че само един от останалите десет кандидати за кмет на общината се включи в нея и една медия. При посещението в Града на розите, тетрадка си купи и председателят на БСП Михаил Миков. Социалистите продължават с дарителската кампанията за набиране на средства. Кампанията ще продължи във всички населени места, където социалистите ще се срещат с жители в общината, също така тетрадки ще продължат да се продават благотворително в клуба на БСП на ул. „Чудомир“ № 1. В последните дни от предизборната кампания отново събраните средства ще бъдат внесени по сметка на училищното настоятелство на ПМГ „Никола Обрешков”.