Сава Савов, кандидат за кмет на Братя Даскалови: Законосъобразни решения са нужни на общината, за да я възродим

Плодовитовци настояват да се извадят „на светло” общинските дела на зеленчуковата борса

Дейността на общинското дружество “Тържище Плодовитово” да бъде  отчетена публично пред жителите на Братядаскаловското село, обеща кандидатът за кмет Сава Савов, подкрепен от БСП, на среща с обществеността. Хората в Плодовитово недоволстваха срещу „неясните общински дела в зеленчуковата борса” и настояха в новия мандат те да бъдат „извадени на светло”.

„Коренна промяна, отговорно местно самоуправление и законосъобразни решения са нужни на общината, за да я възродим”, каза Савов на жителите. Това може да се постигне като „заседанията на местния парламент се провеждат при вас на място, особено когато има въпроси, свързани с Плодовитово”. Кандидатът за общински кмет с №9 смята, че общинарите трябва да са при  хората в 23-те населени места в община Братя Даскалови,  не само по време на предизборна кампания. В срещата се включиха и кандидатите за общински съветници от листата на БСП, която е с №8 в бюлетината.

Плодовитовци бяха категорични, че тази политика на безотговорно разпродаване на земята в изтеклия мандат трябва да се спре на 25 октомври. „Ние сме хората, които можем да управляваме общината успешно, заедно и в екип, с  нова енергия, с ново начало, за да тръгне в желаната  от вас посока”, подчерта 33-годишният Сава Савов, който е с №9 в бюлетината за избор на кмет на община Братя Даскалови.  „Всички са уморени от липсата на диалог и  на взаимодействие между кмет и общински съвет в името на хората, споделиха жителите. За тях  красноречивият символ на отиващото се управление е оставената на произвола училищна сграда, която неотдавна общинари определили като  „губеща кауза”, разказа кандидатът за общински съветник Стоянка Иванова, която представи своите инициативи за общината.

„В новия мандат заедно с общинските съветници и с кмета на селото ще подемем  инициатива и ще извървим всички стъпки за възстановяването на училището и детската градина. И ще ви информирам за всички наши действия”, категоричен бе Сава Савов, чиито приоритет е образованието и връщането на младите хора в община Братя Даскалови.

Същевременно с това в общината трябва да се създадат условия за инвестиции, които ще допринесат за увеличаване на заетостта и нова социална политика, заключи Сава Савов.