„Направи добро и предай нататък“ - ЕПИЗОД III – Възстановяването на един паметник

Инициативата е на социалистите в Казанлък

Кандидатът за кмет на община Казанлък на БСП Николай Терзиев и кандидати за общински съветници продължават с инициативите в предизборната си кампания под наслов „Направи добро и предай нататък“. Третият епизод на инициативата с направено добро бе в казанлъшкото село Розово, където е възстановен паметникът на дейно участвалия в съпротивата Пондьо Киров (1923 – 1944). Паметникът бе открит от Николай Терзиев, кандидата на левицата за кмет на село Розово Харалан Киров и от кандидата за общински съветник Валентина Лазарова.

„Каквото и да кажем днес тук, на този паметник, то ще бъде малко за делото и отдадеността на героите. Но възстановяването му от наша страна доказва, че ние помним, тачим и ще продължим напред делото им“, каза Николай Терзиев по време на откриването на възстановения паметник. В тази предизборна кампания той и БСП ще покажат, че изхарчените средства могат да отиват за смислени неща, за хората и за съхраняване на българската история и дух. „Няма да се уморя да стискам ръцете на стотици жители на общината, да разговарям с тях за техните проблеми и трудности. Няма да се уморя да повтарям, че аз няма да се усмихвам от скъпо струващи билбордове и да обяснявам какво мога и какво съм направил. А ще бъда до хората и техните проблеми непрекъснато и с открито лице, защото заедно можем да превърнем общината в едно достойно място за живеене отново“ , допълни още Терзиев.

Идеята за възстановяването на паметника на Пондьо Киров е на кандидата на БСП лява България за кмет на село Розово Харалан Киров. 30-годишният Хари е семеен с едно дете. Той вярва, че можем да живеем по-добре, ако всички заедно работим в тази насока. От 8 години работи като ръководител - движение на гара Дунавци. „Историята ни трябва да бъде съхранявана. Героите ни трябва да бъдат помнени и почитани. Наш дълг е да запазим и съхраним паметниците на нашите герои.“, каза кандидатът за кмет на казанлъшкото село Харалан Киров. Той допълни, че обича Розово и всеотдайно ще работи за селото си. „Ако ти помагат хората, ще направиш много повече от колкото сам!“, почерта още той.

„На 25-ти октомври 2015 г. да гласуваме с бюлетина номер 26 за кмет на община Казанлък, за листата общински съветници от БСП и кмет на населено място!“, призова още Харалан Киров.