Областният лидер на социалистите Васил Самарски призова политическите сили ясно да се разграничат от палежа в Стара Загора

Когато в една кампания традиционните  законови средства  се заменят с криминални деяния, натиск и  създаване на страх, провеждането на вота ще е под заплаха

Председателят на Областния съвет на БСП-Стара Загора  Васил Самарски  остро осъжда организирания палеж на предизборната шатра на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в центъра на града.

„Случилото се е посегателство над предизборната  кампания и е несъвместимо с разбирането за толерантност, диалог и коректно поведение, които имат членовете на БСП и представителите на  БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“, подчерта Самарски. Той изрази своята непримиримост срещу проявата на политическа низост и нарушени правила на обществения ред. По думите му, когато в една кампания традиционните  законови средства  се заменят с криминални деяния, натиск и  създаване на страх, то това означава, че и провеждането на вота ще е под заплаха. 

Областният лидер на БСП призова всички участници в предизборната кампания ясно да се разграничат от подобен род действия. Васил Самарски призовава и компетентните държавни органи за своевременно разкриване на извършителите и поръчителите на злодеянието и строго прилагане на закона спрямо тях.