​Драгомир Стойнев: ГЕРБ се хранят с бъдещето на България

Окт 19, 2015 ХАСКОВО Новини Избори 0 3007

На местните избори гласът срещу тях ще е и срещу политиката на това правителството

„Местната власт е хранилката на ГЕРБ. Те виждат в нея само усвояване и чрез кметовете, събират ресурс, който да ги държи на власт. ГЕРБ се хранят с бъдещето на България”, това заяви зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев в Димитровград, където подкрепи кандидата на БСП Тодор Тодоров. Според Стойнев натискът е много силен. Той подчерта, че това сочат и информациите за нередности с бюлетини, а само за два дни в Старозагорско с те са две – в община Павел Баня и в гр. Стара Загора. 

„На тези местни избори хората трябва да се събудят и да гласуват срещу ГЕРБ не само заради общината си, а и за държавата си, защото националните слабости са стряскащи”, призова още Стойнев. Според него сферата на сигурността е станала основен проблем на това правителство. „Инцидентът със застреляния бежанец е само доказателство за неспособността му да се справи“, коментира Стойнев и допълни, че граничният полицай е изпълнявал дълга си, но правителството не го прави. „За 1 година кабинетът на Пламен Орешарски изгради 40 км. ограда по границата, а този на Бойко Борисов не е направил и един”, каза още Стойнев.

„ГЕРБ избраха да се развиваме като сменяме плочките на тротоарите. Ние ремонтираме само фасадата на сградата, правим градинки, а ако сменим и водопровода – вече се обявяваме за европейска държава”, каза още Стойнев.

Според него премиерът сега непрекъснато повтаря какво е направил, „как всичко тече по мед и масло“, но и признава, че е спрял големите енергийни проекти. Стойнев зададе въпроса: „Как би изглеждала България, ако строяхме Южен поток, Бургас-Александруполис, АЕЦ Белене и 7 Блок на АЕЦ Козлодуй?”. Тези проекти, според бившия енергиен министър, щяха да гарантират за България заетост, доходи, сигурност за години напред.

„В икономиката се оказва, че правителството на Орешарски за осем месеца миналата година е привлякло 12% повече инвестиции от следващото на Бойко Борисов”, цитира Стойнев данни на БНБ от 16 октомври. Той разкритикува  здравната и образователната политика на кабинета на Борисов и припомни, че в здравеопазването вече има пакети за бедни и богати, а в образованието произвежда неграмотност.