Председателят на левицата в местния парламент Валентина Бонева пита кмета Тодоров за Клуба на учителите

Тя се ангажира пред учителите-ветерани да постави въпроса пред кмета

“Какви действия е предприел кметът на Стара Загора за предоставяне на общинска база на Клуба на учителите-ветерани „Св. Климент Охридски”, това пита председателят на левицата Валентина Бонева. Питането е  на основание  Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Стара Загорa и Бонева чака отговор на следващото заседание на съветниците.

„Наскоро клубът чества 35 години от основаването си и представи пред обществеността своята многообразна  и активна дейност”, каза общинският съветник от  БСП лява България – за Стара Загора Валентина Бонева при внасяне на питането. Тя се ангажира пред учителите-ветерани да постави въпроса пред кмета, тъй като  Клубът на учителя е една от най-дейните и авторитетни граждански организации в Стара Загора, осъществяваща народополезна, културна и патриотична дейност, но без собствена база и финансов ресурс.

В него членуват изявени учители в Стара Загора, преподаватели в институти в Стара Загора, Пловдив, директори на училища. Издадените им книги са 49 и са полезни за литературата, педагогиката, етнологията и др. По повод годишнината на Клуба на учителя бе организиран успешно и първият фестивал на учителските художествени състави.