с. Колена грейна от чистота преди Коледа

​Младежкият лидер на старозагорските социалисти Диана Михалева се включи в акцията

Паркът в старозагорското село Колена бе почистен през почивните дни. В предколедната инициатива, дело на кмета Янко Янков, се включиха активни жители и деца от селото. Към акцията се присъединиха и председателят на МО на БСП в Стара Загора Диана Михалева и социалистката Ива Иванова. Кметът Янков пръв започна оборката на отпадъци, трупани с години в парка. Над 50 торби с отпадъци и есенна шума бяха събрани в декемврийската акция.

Почистени бяха зелените площи в парка, подкастрени бяха дърветата и храстите.

Идеята на кмета е да превърне почистеното място в привлекателен кът за отдих и спортна площадка за децата в селото. Той е решил много скоро в селото да има и  детска площадка за най-малките. Янко Янков вече обсъжда с жителите и необходимостта от ремонт на пенсионерския клуб, който предстои да бъде учреден в началото на следващата година.

„Кметът търси различни начини и средства за решаване на проблемите в селото. Похвално е, че осигурява място на майките да общуват и на децата им да играят в безопасни условия, как да не се подкрепят такива инициативи”, коментира общинският младежки лидер на БСП  Диана Михалева.

„В кампанията обещах, че ще бъда отзивчив, отговорен и инициативен за нашето село и ще го изпълня. Акцията няма да бъде еднократно дело, предстои почистване на всички части на населеното място. Искаме да заприлича на европейско село”, подчерта кметът, който иска с.. Колена да грейне от чистота преди Коледа.