Старозагорските социалисти от партийната организация „Център” направиха „Солидарна Коледа” за 40 деца

С нашата  съпричастност ние правим опит да доближим празничната среда на грейналите детски очи до домашната и да споделим още една солидарна Коледа с надежда, заяви депутатът от левицата Георги Гьоков

Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Гьоков и партийната организация „Център”, направиха коледни подаръци за децата, настанени в Центъра за настаняване от семеен тип „Малък групов дом”  в Стара Загора. Благотворителната инициатива е част от кампанията „Солидарна Коледа” на БСП. Центърът за настаняване от семеен тип „Малък групов дом” е приютил в  5 жилища 40 деца, изведени от социалните институции. 

„Моята организация всяка година традиционно, преди светлия християнски празник Рождество Христово, събира средства и дарява деца, възрастни или институции в нужда. Тази година станахме съпричастни на празничното вълнение и на коледните приготовления на децата в едно от жилищата на Центъра”, сподели Гьоков.

Депутатът гостува при децата с председателя на общинската организация на БСП Валентина Бонева и с младите социалисти Марина Георгиева и Владимир Грамовски. Те донесоха пакети с лакомства, топли чорапи, плодове, ученически пособия и др.

„С нашата  съпричастност ние правим опит да доближим празничната среда на грейналите детски очи до домашната и да споделим още една солидарна Коледа с надежда”, каза Гьоков, който покани любознателните малчугани на гости в парламента.

По време на срещата се роди и идея за 10-годишнината на дома да бъде организиран конкурс за най-добра детска рисунка, в чиято подготовка ще участват и новите им приятели.