Георги Захариев с 80 годишен юбилей

Едно от емблематичните лица на Българска социалистическа партия Георги Захариев ще отпразнува своя 80-годишен юбилей на 30 януари

Едно от емблематичните лица на Българска социалистическа партия Георги Захариев ще отпразнува своя 80-годишен юбилей на 30 януари.

Георги Захариев израства в тежки и бедни години, преминава през бурите на три епохи – монархофашизма, социалистическото съзидание и 26- годишния преход в България.  Той с плам, вяра и идеализъм се впуска в партийната работа с идеала, че посвещава живота си на една светла и безкористна идея и каузата за възхода на България.

Захариев е едва на 30 години, когато получава доверието да оглави комитета на БКП в „Завод 13” /„Хидравлика”, днес ”Капрони”/, а няколко години по-късно вече е начело на най-голямата в страната заводска партийна организация – на Обединени заводи „Фридрих Енгелс” /днес „Арсенал”/. За повече от десетилетие политическата му кариера го свързва с промишлен комплекс „Марица Изток”.

Георги Захариев ръководи общинската партийна организация в Града на розите в един от най-тежкия периода 1990-1996 г. Народен представител е в 37-то Народно събрание. Участва в учредяването на Националното движение "Русофили" и ръководи общинската структура в Казанлък дълги години.

През последните години поема тежката задача да възстанови като председател кооперация "Единство" в с.Кънчево.

Захариев е енергичен, строг, справедлив и човечен като комсомолски, партиен и административен деятел.

Автор  е на три книги "Кооперативното земеделие в с.Кънчево - спомени и документи" (2010), "Разломно време" (2011) и Преживяното - от остър ъгъл", която излезе от печат в края на 2014 година.

Захариев сочи като един от любимите си стихове на поета Драгомир Шопов:

„И аз разбирам –

Колкото човека да е стар –

Той може още много да научи,

Ако запази сетивата си до край!

Какво е туй! –

Благословен и хубав случай,

Да си речеш: „Човеко, себе си познай!”

 

Някъде назад във времето древногръцките философи са твърдели, че хората придобиват зрялост и постигат своя връх в живота с навършването на 80 години.

Нека това да бъде върха, от който можеш ясно да видиш своите лични постижения, обичта на близките и обичани хора и много, много верни приятели.

Честит 80 – ти рожден ден!