БСП-Стара Загора пита кмета кога ще започне да функционира новият гробищен парк

26.05.2020 г.

Общинският съветник от БСП Климент Пенчев пита кмета на Стара Загора кога ще започне да функционира новият гробищен парк между селата Богомилово и Ракитница. Повече от две години продължават ремонтните дейности на обект „Гробищен парк на гр.Стара Загора” и старозагорци се питат какво се случва и кога проектът ще бъде готов.

„Гражданите се интересуват кога ще започне да функционира новият гробищен парк. Ако минете оттам, ще видите, че все още няма нито автобусна спирка, нито обозначителна табела. Очаквам да получа актуална информация по въпроса и старозагорци да имат яснота по темата”, коментира общинският съветник.

На заседанието на местния парламент, Пенчев очаква отговор и на въпрос, свързан с ремонтиране и реновиране на детска площадка. Питането е провокирано от сигнал на старозагорци, живущи в петте жилищни комплекса, които заобикалят площадката.

„При огледа на междублоковото пространство, северно от бул. „Цар Симеон Велики” 161, е видно, че детската площадка е нефункционална – липсват съоръжения за игра, наоколо няма пейки и родителите сядат по бордюрите, наличният пясъчник се е превърнал в поляна, а асфалтът е под всякаква критика. Въпреки лошото й състояние там се събира голяма група деца. Загрижени, техните родители желаят децата им да получат възможност за игра в безопасна среда, съобразена със съвременните изисквания”, поясни Климент Пенчев.

„Стара Загора винаги е работила с грижа и перспектива за своите деца. Очаквам положителен отговор от общинска администрация, за да могат децата да играят на воля и да осигурим спокойствие на техните родители”, допълни още Пенчев.