Георги Гьоков: БСП е единствената партия, която може да донесе промяната

11.03.2021 г.

„Големият  сблъсък на тези избори ще бъде между ГЕРБ и БСП. И БСП е готова за тази промяна, за която, според различни социологически проучвания, 70 на сто от българите настояват. Но БСП е единствената партия, която може да я донесе. Защото тук не става въпрос само за протест, а за промяна живота на хората към по- добро.“ Това заяви в предизборното студио на ТВ Стара Загора Георги Гьоков, водач на листата на „БСП за България” в Стара Загора за парламентарните избори на 4 април.

Според него част от новите партии и коалиции, които ще участват в тези избори, са създадени, за да отнемат от гласовете на БСП и да бъдат патерица на ГЕРБ в следващия парламент.

„Подозирам, че те ще отнемат и част от протестния вот. И гласове, дадени за по-малки партии в името на промяната, ще отидат в подкрепа на статуквото на Борисов“, подчерта социалистът.

Гьоков сподели, че като депутат от Старозагорски избирателен район в 44-я парламент, се е стремял винаги да защитава интересите на хората от региона с направени от него предложения  към управляващите. В повечето случаи обаче са били неглижирани.

„Затова остава за следващия парламент с ново мнозинство да реши изграждането на нови връзки с магистрала „Тракия” и най- сериозния проблем не само за региона, а и за България  -  съдбата на източно-маришкия комплекс. Категоричното ми мнение, и това на БСП, е енергийните ресурси на „Марица изток” да се използват до последно изчерпване, а парите от Зелената сделка да се използват за изграждане на заместващи мощности”, заключи Георги Гьоков. 

Той припомни, че промяната идва на 4.04. с гласуване за бюлетина №4.