Георги Кадиев: На 11 юли може да сменим модела на сегашното управление. Гласувайте!

Алтернативата избори през есента не е добрият вариант

Хората трябва да се отърват от мисълта, че политиците управляват живота им, да имат свободна инициатива, да не са зависими от общината. Това трябва да се промени в управлението на страната след 11 юли, заяви в предаването „ИнфоЗона” на ТВ Стара Загора водачът на листата на „БСП за България” за 27 – ми МИР Георги Кадиев. Той припомни, че целта на левицата е да се смени наложения във всички сфери от ГЕРБ модел на управление.

Според него след 11 юли  България трябва да има ново правителство като  незаобиколим фактор е участието на БСП и партньорите й в него. „Стига сме били силна опозиция, трябва да бъдем силни управляващи”, заяви Кадиев. Той поясни, че т.н. партии на протеста едва ли ще могат да съберат достатъчно гласове, за да съставят самостоятелно правителство. „Математиката сега преди изборите показва, че трябва да се избира между БСП и ДПС с кого да се водят преговори за бъдещ кабинет.  Алтернативата нови избори през есента не е най-доброто, което може да се случи. Хората ще ни намразят, а и  струва ли се да се похарчат нови 50 милиона лева”, риторично попита Кадиев. И добави: ”Моята лична позиция е, че който иска БСП да го подкрепи, трябва да води официални разговори с нас и да е ясно кой какви ангажименти и отговорности ще поеме. Трябва да се водят разговори, дори между двата бряга, така е в политиката”

На въпрос на водещия той отговори, че най-важната тема за БСП е да бъде спасен комплексът „Марица изток”, защото ако той затвори, младите хора ще напуснат, а градове като Раднево и Гълъбово ще се превърнат в призрачни. Единственото възможно, което може да се направи в момента – е незабавни преговори в Брюксел за удължаване на срока за работа на мините и тецовете. Няма да е лесно, но няма друг ход, повтори позицията си Кадиев.

Попитан от водещия дали и след изборите ще представлява своите избиратели от област Стара Загора, Георги Кадиев бе категоричен: Аз не съм от Стара Загора, но ще представлявам хората от Стара Загора като всеки един народен представител. Областта е много интересна, тя е умалено копие на България, дори разделена на северна и южна част. Но общото е, че всички общини са феодализирани от сегашните управляващи  и животът на хората зависи от тях.

За да се промени този модел Кадиев  призова на 11 юли хората да излязат и да гласуват, да подкрепят коалиция „БСП за България” с бюлетина №4, защото „тя е единственият гарант, че ГЕРБ и ДПС няма да влязат във властта”.