Георги Гьоков: Единствено БСП може да осигурия социална стабилност

30.10.2021 г.

„С десни инструменти не може да се осъществява лява политика. Единствената партия, която може да осигури социална стабилност, особено по време на криза, е БСП. Това е партията, която предлага решения за подобряване живота на хората, на първо място по-спокойно да посрещнат зимните месеци”, заяви пред избиратели в село Княжевско, община Опан водачът на листата в 27-ми МИР от Коалиция „БСП за България” Георги Гьоков.  С него бяха и Минчо Минчев, под №3 в листата, коалиционен партньор от ПП „Нова зора”,  Драго Коев с №120 в листата и Жечка Дрянова, с № 121 в бюлетината.

Гьоков припомни, че амбицията на коалиция „БСП за България”, която е с № 33 в изборите на 14 ноември, е да постигне такъв резултат, че да участва в следващото правителство и да бъде незаобиколим фактор, без който да не може да се състави кабинет.

Минчо Минчев, локомотивен машинист, журналист и поет, председател на ПП ”Нова зора” е един от наследниците на легендарния поп Минчо Кънчев от село Коларово, заяви, че не е лесно да се говори за разрухата, в която се намира днес икономиката и селското стопанство. „Трябва да говорим как да спасим народа си и бъдещето му. Това може да го направи единствено патриотично-социалната коалиция „ БСП за България”. Смятам, че ще оцените това и ще гласувайте с бюлетина № 6 за нашата президентска двойка Румен Радев и Илияна Йотова и в парламентарните избори с №33 за „БСП за България”, заяви Минчев.

Драго Коев, който е юрист и икономист, посочи, че в програмата на БСП е залегнало въвеждане на нова полицейска карта с постоянни жандармерийски постове в малките населени места за противодействие на битовата престъпност. „Ще бъдат включени само 3 села,  което е по-сигурна гаранция на сигурността на хората”, заяви Коев.

Агрономът Жечка Дрянова сподели, че работи в земеделска кооперация и добре познава както проблемите на малкия и среден бизнес, така и на хората. „Като жена и майка искам работеща здравна система, стабилно развиваща се икономика, спокойни старини за възрастните ни родители, бъдеще за децата ни. Това може да гарантира единствено БСП”, каза Дрянова. 

Сред въпросите, които хората от селото поставиха бе и този дали БСП е готова да води преговори и да направи компромиси за съставяне на стабилно правителство.„БСП бе единствената партия в предходните два краткосрочни парламента, която показа политическо поведение. Нямаме амбиция за власт и постове, не сме поставяли условия  при преговорите с останалите политически сили. В този момент няма как да има стабилно правителство без БСП, тъй като нито една политическа сила няма мнозинство. Но аз очаквам по-добро представяне и по-добър резултат на тези избори. Ще се наложат преговори, вероятно и компромиси,  но БСП категорично с ГЕРБ и ДПС няма как да прави коалиция. Единствената амбиция, която има БСП е да направи живота на хората по-добър и по-спокоен. Нашата промяна е само в името на и за хората”, заключи водачът Георги Гьоков. Той призова на 14 ноември гласоподавателите да изберат бюлетина № 33 в парламентарните избори, и с № 6 за президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.