Дами от Обединението на жените-социалистки запознаха областния управител на Стара Загора с Позиция за безопасно лято на децата

30.06.2022 г.

Донка Динева, председател на Клуба на жените-социалистки в Стара Загора, и Петя Александрова, областен координатор на Обединението на жените-социалистки, запознаха областния управител на Стара Загора проф. Наско Василев с Позиция относно осигуряването на безопасно детско лято и спокойствие за родителите по време на лятната ваканция.

В своята Позиция активистките на Обединението акцентират върху необходимостта държавата, институциите, общинските и контролните органи да вземат превантивни мерки за опазване живота и здравето на децата в зоните за игри на деца, във водните и планински обекти, открити кътове и спортни площадки. Те призовават отговорните институции да предоставят пълноценна информация за деца и родители по различни канали относно зоните за игри, охраняемите водни обекти и безопасните открити кътове и спортни площадки. В същото време дамите напомнят, че на забранените за къпане водни обекти трябва да бъдат поставени предупредителни и информационни табели, сочещи ограниченията, а на разрешените басейни – правилата за ползването им и работното им време. 

От Обединението на жените-социалистки предлагат също в летните лагери, академии и на други места за почивка на подрастващите да се обясняват правилата за движение и за ползване на велосипеди,  електрически и двуколесни превозни средства.