Проф. Иван Върляков, БСП: За постигнатото от последния редовен кабинет говори реализираната социална политика

„Марица изток“ трябва да продължи да работи

 „Важно е да има сигурно правителство и стабилен парламент, които да ни водят през очакваната трудна зима. Въпросите са много, които си задава всеки българин – за сметките, отоплението, бюджетите, училищата и т.н. Най-важната характеристика, която трябва да има едно управление е доверието, за да се изпълни начертаната програма“, това каза кандидатът за народен представител  на „БСП за България“ проф. Иван Върляков пред журналисти. По думите му, „когато имаш ясна цел и не се оправдаваш, можеш да работиш за България. Живея повече от 50 години в Стара Загора, искам да се чувствам тук добре, децата ни да се чувстват добре, и внуците - също,  и  съседите - също, обединени с новите технологии и инвестиции, може да се говори за напредък“, коментира проф. Върляков.

„Не може да има просперитет, без икономика. Тогава комплексът „Марица изток и университетът стават жизненоважен градообразуващ фактор и  елемент от националната ни сигурност. Разбира се, че  „Марица изток“ трябва да продължи да работи, при условията да не замърсява, има нови технологии и подходи това да се случи“, подчерта кандидатът за народен представител.

Според него „за постигнатото от последния редовен кабинет говори сумата за социална политика – над 20 млрд. лв. Министър Гьоков и нашите народни представители  показаха как се работи в социалната сфера. БСП влезе в тези избори с реални факти, левицата има приоритети,  доказа как се реализират, знаем какво трябва да се направи, как да се направи и можем да го довършим, необходима е подкрепа и всеки, който иска да работи по тези приоритети е добре дошъл“, призова проф. Върляков.