Георги Гьоков в Чирпан: Хората ни оценяват по реалните резултати

23.09.2022 г.

„Почти всичко, което сме обещавали в социалната сфера, като партия в опозиция, сме го свършили, докато бяхме в управлението, макар и за 7 месеца. Направихме добри неща за децата, младите и възрастните. Хората могат да ни оценяват по реалните резултати, не просто по обещания. Социалната политика беше основен  акцент на управлението, без да омаловажаваме останалите приоритети“, това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Стара Загора Георги Гьоков при посещението си в Чирпан.

Гьоков, вторият в листата Иван Кръстев и кандидатите за депутати Георги Николаев и Камен Мартинов  се срещнаха с жители от града на Яворов. Николаев, като председател на общинската партийна организация, откри срещата и призова към  ползотворна дискусия за социална и  сигурна държава.

„За този кратък период успяхме да направим детските градини - безплатни. Родителите са доволни и благодарят за стореното. Майчинството за втората година се увеличи на 710 лв. от 380 лв. Увеличени са детските надбавки. Млади семейства с деца имат необлагаем минимум от 600 лв. за едно дете и 1200 за две. Ще продължим с безплатни учебници до 12 клас и безплатни лекарства за деца до 14 г., както и с напълно безплатни процедури за двойки с репродуктивни проблеми", обясни Иван Кръстев.

"Грижата за младите е грижа за демографския ни проблем. Благодарение на тези реални действия, все повече млади хора ни подкрепят. В листата  ни има седем млади активни социалисти, които са  в ръководствата на Младежкото обединение по места, те искат да се довърши започнатото“, каза Камен Мартинов, член на националното ръководство на Младежкото обединение в БСП.

„За работещите увеличихме минималната работна заплата, увеличихме ваучерите от 80 на 200 лева за храна и за културни мероприятия, за почивка на море, ако решат. Увеличихме пенсиите. Средно при ГЕРБ за 12 години те бяха увеличени със 162 лева, а ние само за 7 месеца – 167 лева, и сме заложили от 1 октомври преизчисление на пенсиите“, каза бившият министър на труда и социалната политика при срещата си със социални работници в Чирпан. С тях Гьоков коментира проблеми в социалната сфера, които трябва да намерят своите решения.

Участниците в срещата поднесоха цветя пред паметника на гениалния поет  Пейо К. Яворов и почетоха неговата памет.