Пламен Караджов и Галина Господинова, БСП: Работещата икономика ще се справи с демографската криза

28.09.2022 г.

„Работещата икономиката ще се справи с демографската криза, както и регионалното развитие, освен политиките в образование и здравеопазване. Акцент в програмата на БСП е справянето с демографската криза – един от националните надпартийни проблеми, които ни тревожат истински вече 10 години“, каза кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България“ за Стара Загора Пламен Караджов. Караджов и Галина Господинова – кандидат за 48 НС, бяха гости в студиото на телевизия „Загора“.

„Надпартийна тема е и кризата с енергоносителите, която  касае всички българи. Трябва да се търси обединително решение, далеч от партийните централи. Консенсус изисква и външната ни политика. Напоследък конфронтацията по различни въпроси нараства в обществото и считам, че  и националните, и местните проблеми, свързани с региона имат необходимостта от надпартийни решения“, подчерта Караджов.

По думите на кандидатите 7 месеца в управление  на държавата са ясно доказателство, че БСП  не само обещава, а и изпълнява казаното. „За нас най-важен е човекът, той е в центъра на нашата програма. Като се почне от подкрепата на младите семейства, увеличаване на основните социални разходи като майчински, детски надбавки, вдигане на минималната работна заплата на 850 лв. или да стане  50% от средната за България. БСП е за повишаване  доходите на българските граждани. Политиката ни към родителите, респ. към учениците за безплатни  учебници и лекарства  за деца и възрастни над 75 г. е част от социалния ни пакет“, заяви Господинова.

„Когато едно семейство припознае държавната политика за своя и усети на гърба си и подкрепата на правителството, и подкрепата на общината, тогава може да съгражда бъдещето си безпрепятствено и да говорим за борба с демографската катастрофа“, допълни социалистката.

„Комплексът „Марица Изток“, още една национална тема, е  ключов обект за България и региона и той  трябва да продължи да работи на пълната си мощност, съобразен с екологични и технологични съвременни стандарти. Бихме приканили политиците, кандидатите за 48 НС и бъдещите депутати да спрат да коментират затварянето на „Марица Изток“, след тази зима едва ли ще се говори за Зелена сделка, виждаме какво става в Европа, отварят се въглищни централи, ние трябва да  говорим за развитието на нашата централа,  за притока на капитал и хора“, призоваха към бдителност по тази тема Караджов и Господинова.

Те определиха проблема със здравеопазването в Старозагорска област като изключително  приоритетна тема за държавата и обществото. По думите им БСП има стратегия за премахване статута на търговските дружества на болниците и за реформиране на системата, така че да стане ефективна.

„Обещаваме, но и изпълняваме - на 2 октомври нека избирателите да посочат в бюлетината 28“, призоваха социалистите.