„БСП за България“ в Стара Загора: Лекарствата да са безплатни за 1 милион български деца

13.03.2023 г.

„Това сме ние - силен екип от почтени и честни хора, изпълнени с решителност за добри обществени дела. Достойни българи, доказани професионалисти и експерти в своите области, местни хора, които отговорно се включихме в тази предизборна кампания. Милеем за Стара Загора и региона, гарантираме, че ще отстояваме интересите му.“ С тези думи председателят на общинската организация на БСП-Стара Загора и кандидат за депутат Велина Атанасова започна представянето на листата  на среща с избиратели в областния град.

Водачът Георги Гьоков и кандидатът за 49-ото НС Николай Каварджиклиев представиха ясна програма с решения по конкретните проблеми на България - заявка за управление след 2-ри април. Според тях лявата платформа е социален щит за младите, работниците, пенсионерите и уязвимите.

„Хората очакват от нас да продължим с приоритетите си и ние сме готови да ги отстояваме. Да продължим с последователната политика за ръст на доходите и социалните плащания, въвеждане на таван на цените на основни стоки, определяне на необлагаем минимум и по-високи пенсии“, заяви водачът на коалиция „БСП за България“.

Той подчерта, че БСП е готова с реформа в образованието и здравеопазването в България. „Ние предлагаме на 60 000 майки обвързване на размера на майчинството през втората година до размера на МРЗ, да увеличим размера на еднократната помощ за около 6 хиляди майки-студентки на 7000 лв. и данъкът върху доходите от труд до навършване на 26 години за близо 300 000 млади хора  - да е нулев, а лекарствата да са безплатни за всички деца до 14г. или това са над 1 милион български деца“, каза Георги Гьоков, и подчерта, че  „БСП за България“ е единствената политическа сила, изпълняваща обещанията си, които дава. Съща така постави акцент върху социалната политика за периода, когато бе министър.

Същевременно представяйки националните политики, които БСП ще следва, Николай Каварджиклиев открои и регионалните послания на листата.  „Затваряне на „Марица-Изток“ означава удар по целия регион. Ние няма да позволим да затвори енергийния комплекс „Марица-Изток“. Щит сме за 16-е хиляди души, които работят там и техните семейства.  Ще предоговорим с ЕК Планът за възстановяване и устойчивост в частта „Енергетика“. Предлагаме привличане на устойчиви инвестиции в индустрията и високите технологии. Стара Загора трябва да си върне старата слава в този сектор. Сърцето ми се свива, когато преминавам край ЗЗУ-то – символ на България в повечето европейски страни във време, когато не можеше и да се помисли за това“, сподели  болката на старозагорци Каварджиклиев. „Добра инфраструктурата, високи технологии, транспортна обезпеченост - правят развиваща се индустрията, това е формулата за успех на един регион“, очерта  основите за развитие финансовият експерт. Той сподели и направеното в сектор „Земеделие“ като изп. директор на държавен фонд „Земеделие“ допреди шест месеца.

„БСП ще работи за осъществяването на тези цели при възможно най-благоприятно за българските граждани политическо, икономическо и мирно решение на национални и световни проблеми. Съобразявайки се с водещите си приоритети, БСП винаги поставя за водещ дневния ред на българите, можем да изчислим колко време не чуваме, че проблем е инфлацията, цените, доходите и т.н. Надявам се, че всички леви избиратели ще се мобилизираме и ще работим за номер 1 в бюлетината, защото БСП има програма да изведе страната от кризите“, заяви кандидатът за народен представител Пламен Караджов.

Със скандирания „БСП“ и уверения от участниците, че това е партията, която трябва да влезе в управлението на страната след парламентарните избори и пожелания за успех завърши срещата с кандидатите.