Николай Каварджиклиев: БСП е за запазване на енергетиката и модернизация на енергийния комплекс „Марица-изток“

15.03.2023 г.

Запазване  на енергетиката и модернизация на енергийния комплекс „Марица-изток“ - това са сред регионалните политики на „БСП за България“, каза в ефира на БНР Радио Стара Загора кандидатът за народен представител Николай Каварджиклиев. Той бе категоричен, че „Марица-изток“ трябва да продължи да работи  до изчерпване на капацитета си и БСП многократно е заявявала това.

 „Комплексът е ключовото предприятие за старозагорски регион, 16 хил. души работят там, основните приходи са свързани с комплекса и малкия и среден бизнес, който го поддържа. Необходима е диверсификация. Сред регионалните ни приоритети е  и изграждането на нови индустриални зони, които да работят максимално ефективно, трябва да се обърне внимание и на хай-тек индустрията“, каза третият в листата на „БСП за България“ в Стара Загора.

Той припомни: „Преди години в Стара Загора работеше ЗЗУ и завод по роботика, само допреди 30 години – какво пречи отново да се върне тази производствена слава на Стара Загора, която в България нямаше аналог, правеше се само в някои европейски страни и САЩ. Капацитет има, възможности има, необходими са  желание и политика за изграждането на  модерни технологии. Трябва да се развива и земеделието  в нашия регион, България от нетен вносител може да се превърне в нетен  износител на готови хранителни продукти“, обясни Каварджиклиев.

„От „БСП за България“ ще работим за развитие на регионалната икономика,  модерната индустрия и  паркове, в които е бъдещето  и смисъла на технологичния прогрес, ще спазваме регулациите и сме за засилен държавен контрол. Основна цел е благоденствието на българския народ. Гласувайте с номер 1 в бюлетината“, призова социалистът.