Драгомир Стойнев в Казанлък: В листата на „БСП за България” – честни и достойни хора

13.03.2017 г

"Отборът ни е от честни и достойни хора, професионалисти в своята област, които могат да защитават България". Така водачът на старозагорската листа Драгомир Стойнев представи кандидатите за народни представители на „БСП за България” в залата на читалище „Искра” в Казанлък. В листата са и шестима  казанлъчани  Васил Самарски, Пламен Караджов, Донка Симеонова, Моника Динева, Спас Момов и Теодора Иванова.

Драгомир Стойнев заяви, че кандидатите за депутати от листата са експерти, които ще победят опонентите си по всички политики, ако участват в дебат, от който бяга като страхливец Бойко Борисов и не смее да се яви очи в очи с лидера на социалистите Корнелия Нинова. "Сред нас има експерти в различни сфери. Ние нямаме проблем да дебатираме. Програмата ни е алтернатива за България. В нея залагаме на българското производство, на българския потребител. Не случайно искаме за всеки български предприемач до 35 години, създал собствена фирма и желае да сбъдне тук мечтите си - две години той да не плаща данък печалба. Като спечелим изборите, създаваме Държавен фонд „Индустрия” със средства, насочени към слабо развитите региони за производство, който да подпомага именно българските предприемачи", каза Стойнев. Той подчерта, че БСП променена тръгва да променя и държавата. "Това ни дава и самочувствие. Болезнените промени в партията, означават обновление и нова енергия, която прави каузата България още по-силна и ни зарежда за победа, защото се борим децата ни да останат тук", сподели Драгомир Стойнев.

 

Васил Самарски: Ще пазим традициите на Казанлък, като град на розопроизводството и  индустрията

 

"Ще спрем разграбването и ще направим необходимата  промяната за България. Ще съхраним и малкото поостанало държавно  на територията на Казанлък, ще запазим НИРЕЛК и НИТИ", заяви кандидатът за народен представител  Васил Самарски, председател на местния парламент в Казанлък от 2005 до 2011г. Той обясни, че в екипа има хора, които са правили много за този град, макар и в краткото време, в което сме били в управление - Драгомир Стойнев, Георги Гьоков, Иван Кръстев, Иван Чолаков. "Във време, когато Институтът по розата беше пред закриване и се подготвяше продажбата му, когато в казанлъшки училища и болницата влязоха средства за ремонт, когато беше необходим друг похват за сигурността в района. Който от тази команда отиде в парламента има важна задача – да пази традициите на Казанлък като град на розопроизводството, на индустрията, на промишлеността", заяви Самарски.

 

Програмата на БСП е напълно изпълнима

"Да не забравяме, че имаме една голяма цел  - да спечелим тези избори", припомни по време на срещата кандидатът за народен представител Пламен Караджов, ръководител на групата общински съветници на левицата в Общинския съвет на Казанлък. Той  изрази увереност, че програмата на БСП е напълно изпълнима, защото има подкрепата на мнозинството български граждани и в нейната ефективност ще се убедят скоро всички. "Важен акцент в нея  е образованието.  БСП е за равен старт на всяко дете и за един учебник по всеки предмет. Социалистите  искат българското училище да изучи знаещи и можещи  отговорни хора, нужни на България", подчерта кандидатът за депутат Донка Симеонова, директор на ОУ "Кулата" и бивш директор на Инспектората по образованието в Стара Загора.

 

"Поставяйки на важно място в програмата земеделието, това означава категорична промяна в България", увери кандидат-депутатът Спас Момов, който е съучредител на Централна рибно-опазваща организация. "Над 35 млрд. лв. са влезли в българското земеделието от 2000 г., 85% от тях са отишли в близо 10% от земеделските производители в страната. Тази несправедливост трябва да бъде спряна. Застъпваме се за таван на субсидиите, за български стоки и за българско земеделие. И парите ще се разпределят между малките и средните производители на плодове, зеленчуци, месо и мляко", посочи категорично Момов.

 

Стимули за работещи родители

 

"Ние сме последователни в социалната си политика и сме записали в програмата си подкрепа на младите семейства, които работят, а не които чакат на социалните помощи. Ще им бъде намаляван данъкът за всяко дете с по 50 лева или за две деца на година това са 1 200 лв.", обясни първите стъпки на семейното подоходно облагане кандидатът за 44 НС Георги Гьоков, директор  на Бюрото по труда в  Стара Загора. Той представи пред гражданите как  през данъци и доходи може да се прави социална политика, а не трагедия, в каквато ГЕРБ превърнаха страната през последните години.

Платформата на БСП има логична последователност, малките стъпки ще доведат до положителен резултат и до жадуваната промяна на 26-ти март с номер 10 в бюлетината, заяви адв. Моника Динева, кандидат за депутат, общински съветник от БСП от 2003 до 2011г.