Донка Симеонова: Сдружените усилия в Николаево са за развитието на общината

Образованието и културата са приоритет за община Николаево

По проблемите на образованието и културата, дискутираха  учители, читалищни дейци и народният представител от „БСП за България” Донка Симеонова, член на Комисията по образованието и науката в 44 НС. За тях откритата приемна на Симеонова бе повод да споделят постижения и проблеми в двете сфери. „За развитието им е нужно повече държавно финансиране, единодушни бяха представителите и на читалищата и на учебните заведения, които с общинското ръководство осъществяват успешни проекти. 

„Образованието и културата са приоритет за община Николаево и ние целим, заедно с общинските съветници, да реализираме поставените общи цели, каза кметът на Николаево Косьо Косев при срещата си с  депутата. „Нашият стремеж, като общинско ръководство, е да не допуснем затваряне на училище или детска градина в населено място, което  е равносилно на обезлюдяване”, категоричен е Косев, който представи своята визия за  силно местното самоуправление в малките общини.

Николаевци поставиха пред Симеонова конкретни въпроси и проблеми, които държавата не е успяла да реши до този момент. Търсейки нейната подкрепа, общинските съветници представиха идеи и инициативи в социалната политика и туризма. Експертът по образование, култура и здравеопазване Пенка Генчева и председателката на бюджетната комисия Златка Стоилова споделиха намерения, свързани с историята на Николаево, които да експонират за следващия общински празник. 

В края на срещата народният представител от Старозагорски регион изрази възхитата си от сдружените усилия на граждани, съветници и кмет за решаване на проблемите и за развитието на общината. Тя обеща да представи до седмица възможностите за разрешаване на поставените проблеми, които са в подкрепа на образователните и социалните програми – приоритет на „БСП за България”.