Георги Гьоков, БСП: Наесен ще бъде внесен законопроект за арендните отношения

В Чирпан хората не искат земята да се продава на чужденци

Хората от чирпанско  искат достъпно здравеопазване  и справедлива пенсионна реформа- обобщи зам.-председателят на социалната комисия в 44 НС Георги Гьоков въпросите след приемните, които проведе в община Чирпан. В нея се включиха и  председателят на Общински съвет-Чирпан Даниела Драгийска, и общинският съветник на левицата Гено Генов. Десетки споделиха своите проблеми и се оплакаха от липсата на държавни мерки за справяне с демографската катастрофа.

„Как ще се реши проблемът, когато младите дават 200 лв. при зъболекар, не ги осигуряват работодателите, а и заплатите са ниски”, коментираха наболелите проблеми дошлите в приемната. Те заръчаха на Гьоков  парламентът да гласува закони, които да насърчават  поминъка в селата, младите да не  напускат страната, за да търсят работа зад граница. „Субсидиите да се насочат към трайните насаждения и поливните инсталации, както и промяна в арендните отношения, това е предложението на БСП”, подчерта Гьоков по темата селско стопанство и сподели, че наесен ще бъде внесен законопроект, уреждащ арендните отношения, който подготвят със Светла Бъчварова.

„Трябва да има механизъм, по който да защитим безразборната продажба на земя, например да се определи минимална продажна цена и тя да не отива в ръцете на чужденци”, препоръчаха жителите на с. Рупките. Те изразиха своето недоволство от неизпълнените предизборни обещания на Обединените патриоти за 300 лв. минимална пенсия. Хората благодариха на депутата, че защитава техните права и се надяват отново да бъде поставен въпросът с преизчисляването на пенсиите. Гьоков е подготвил редица парламентарни питания и инициативи, свързани с  дългогодишните проблеми на жителите.