Николай Бериевски, БСП: Нужна е нова политика за младите хора в България

Не разбираме защо управляващите  не предлагат визия за младите, всеки втори бяга в чужбина и не мисли да се връща в родината

Лидерите на младежки обединения в БСП от област Стара Загора  се срещнаха с международния секретар Николай Бериевски, номиран за председател на МО. 12 делегати от старозагорска област на 12 май ще участват в   ІV-та национална отчетно-изборна  конференция, на която  ще  изберат свой  лидер и ръководни органи. В Стара Загора Бериевски представи  визията си за Младежкото обединение в следващите 2 години. Според него трябва да се въведат атрактивни модели в организационната работа, да се подобри комуникацията на всички нива, да се акцентира върху модерните  форми за правене на политика и да се създадат привлекателни платформи за симпатизанти на левицата.  На срещата присъства и областният председател на БСП-Стара Загора  Румяна Динева, която приветства младите социалисти, пожела им успех на предстоящия национален форум и подчерта ролята им в реализирането на политики и инициативи.

„Проблемите на хората са много, за тяхното решаване е нужно взаимодействие помежду ни, ефективни акции с гражданските структури, в подкрепа на образованието, социалния сектор, кандидат-студентите и т.н.”, предложиха социалистите в дискусия.

„Не разбираме защо управляващите  не предлагат визия за младите, всеки втори бяга в чужбина и не мисли да се връща в родината. Нужна е нова политика за младите хора в България, която да е обвързана с образование, професионални възможности, доходи, за да останат тук. ГЕРБ доказаха, че нямат алтернатива за младите и не разбират проблемите ни”, подчерта Николай Бериевски. Той обеща изнесени заседания на ръководните органи на МО и провеждането на национални събития.

Николай Бериевски е на 28 години, от София е, членува в БСП от 2013 г., работи като експерт по външна политика в международния отдел на БСП, секретар е и на Съвета по външна политика, сигурност и отбрана към НС.