Погрешните решения на управляващите засилват недоволството на хората, заявиха членовете на Областния съвет на БСП-Стара Загора

13.11.2018

Близо 200 въпроси са задали  в парламентарния контрол зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев и народните представители Георги Гьоков и Донка Симеонова. Министрите на труда и социалната политика, здравеопазването, регионалната политика и на образованието са отговаряли най-много на въпросите на старозагорските депутати. Това сочат отчетите на тримата за парламентарната им дейност до настоящия момент, които бяха представени на заседание на  Областния съвет на БСП.

 „Питанията ни са свързани основно с проблемите на хората, с които се срещаме в приемните и по време на организирани дискусии с обществеността. Въпросите на гражданите  са много – от  лични тревоги, неравенства, бедност, здравеопазване, проблеми на местното самоуправление, образование, инфраструктура до  родното производство, които са акценти и  приоритети в дейността на парламентарната група на „БСП за България”, обобщиха депутатите.

Над 160 са законодателните им инициативи и предложения, съответстващи на  политиката на ПГ на „БСП за България”,  следвайки дневния ред на обществото, чиито приоритети  са заложени във „Визия за България. „За съжаление, голяма част от проектите ни мнозинството на ГЕРБ не приема, а  това води до  напрежение. Характерен пример е предложението ни за интеграция  на хората с увреждания, което мнозинството не прие и  изведе майките на протест”, споделиха народните представители.

Членовете на Областния съвет бяха категорични, че погрешните решения на правителството и на парламентарното мнозинство на ГЕРБ и Обединените патриоти все повече засилват недоволството на хората, които справедливо протестират по улиците в подкрепа на майките на деца с увреждания, срещу поскъпването на горивата и стоките,  за по-ниски застраховки и данъци, за по-високи заплати и пенсии. 

Заседанието на Областния съвет разгледа и организационни въпроси. В периода от 23 ноември до 19 декември социалистите в областта  ще  проведат общински конференции, на които ще бъде обсъден проектът „Визия за България”, съобщи председателят Румяна Динева и информира за дневния ред на Конгреса, който ще се проведе на 26 януари.