БСП-Казанлък: Кметът на Казанлък се крие от проблемите. ГЕРБ я спасяват отново

25.07.2019

Да спасят кмета, да замажат проблемите на гражданите и да запушат устата на опозицията – така председателят на Групата съветници на БСП Пламен Караджов определи поведението на партия ГЕРБ и нейния лидер Галина Стоянова, кмет на Казанлък, на днешното заседание на Общинския съвет. Десетте питания на гражданите, които ГЕРБ осуетиха  на предишната сесия  да стигнат до трибуната на местния парламент, с процедурни хватки  и  днес не влязоха в дневния ред. Според левицата  в Правилника за организация и дейността на Общинския съвет ясно е записано, че „когато точки, приети в дневния ред не бъдат разгледани поради прекъсване на заседанието или поради изтичане на времето, определено за провеждане на заседанието, същите влизат в дневния ред на следващото заседание”.

Пламен Караджов припомни на Стоянова, че не е в ролята на учителка и че общинските съветници  не са лошият й клас. „Вие не сте в роля, а сте кмет на Казанлък, кмет на всички жители в нашата община. И ние всички се  заклехме през 2015 година, когато започна този мандат и тържествено обещахме да  спазваме Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим  от интересите на  гражданите и да работим   в защита на обществения интерес.”, заяви социалистът. По думите му за 4-те години в мандата ГЕРБ на инат не приемат нито едно предложение на опозицията, касаещо гражданите, нито една основателна и аргументирана критика на управлението, няма нормалната дискусия, водеща до конструктивни решения.

„Дойдохте на власт,  г-жо Стоянова, с посланието „Открито управление, гарантирано от ГЕРБ”, после прекосихте политическата сцена с „Видимите резултати”, които се разпаднаха като след експлозия. На последната сесия чухме как се отричате и от бившия кмет Стефан Дамянов, в чийто екип  бяхте основен фактор.  Ще бъда откровен, БСП-Казанлък ви аплодира,  заради изпълненията Ви на акробат, който се върти отчаяно на въжето на изпълнителната ви партийна комисия, за да оцелеете  от примката на  Цветан Цветанов,  в името на   следващ мандат”, подчерта Караджов. Според общинските съветници на БСП питанията не стигат до трибуната на местния парламент, защото властта прикрива своите действия и не може да обяви своите бездействия в мандата.