БСП - Стара Загора преизбра Валентина Бонева за лидер

08.03.2020

Конференцията възложи на общинските съветници да работят като силна опозиция и да упражняват контрол върху местната власт

Досегашният общински председател на БСП в Стара Загора Валентина Бонева бе преизбрана за нов мандат. 80 социалисти дадоха подкрепата си за нея на 49-тата отчетно-изборна конференция. „Единство и промяна – това ни характеризира. Единството е в посоката, идеите и екипа, а промяната е във всеки един от нас. Чака ни интензивна работа, тъй като следващите избори наближават”, каза Бонева. Тя призова социалистите да дадат своя глас за младите в съответните органи.

В надпреварата за председателския пост  участваха шестима кандидати, други шест си направиха отвод. 131 делегати гласуваха 41-членен състав на общински съвет и 9-членна общинска контролна комисия с председател Корнелия Атанасова. Делегатите за 50-ия Конгрес са 13. Конференцията изслуша  и прие отчетите на  депутатите Драгомир Стойнев и Георги Гьоков за активната им дейност им в 44-то Народно събрание. На социалистите предстоят  организационно укрепване на структурите, увеличаване на доверието сред обществеността и активна политика на структурите и обединенията в БСП.

Конференцията възложи на общинските съветници да работят като силна опозиция и да упражняват контрол върху местната власт, да решават наболели проблеми на жителите и да отстояват реална лява политика в интерес на всички граждани, както и те заедно с народните представители и партийния  съвет да следят развитието на процесите в Минно-енергийния комплекс „Марица изток” и да реагират своевременно.

 

 

 

Още от понеделник  в БСП-Стара Загора започват организация за прекия избор на председател на БСП, който ще се проведе на 26 април.