БСП-Стара Загора с погачи и ритуали за акушери и гинеколози

21.01.2021

Общинският съветник Даниела Лекина за шести път отбеляза ритуално Деня на родилната помощ. Всяка година тя избира различно място за представяне на ритуала „миене на ръце“, с който празнично почита приноса на хората, допринесли за развитието на родилната помощ в България.

„Денят, който обществото отбелязва на 21 януари, има своята 70 годишна празнична история и ние, жените, сме длъжни да я продължим, да спазваме  традициите за животворство и радост, каза Лекина. Тя благодари на прекрасните професионалисти от Детска ясла №6 в Стара Загора, където изми ръцете на най-младата баба - медицинска сестра и  пожела на екипа да бъдат здрави, за да даряват децата с топлината си.

„Във времена на изпитания вие сте неотменно на своя пост, верни на професионалната си мисия. Грижите за бъдещите майки и рожбите им е вяра в новия живот. Уважаеми акушери и гинеколози, бъдете благословени за труда си, който е свещен и който дарява любов, щастие и бъдеще във всеки дом!“, с тези думи Общинският съвет на БСП-Стара Загора поздрави трите родилни отделения в града. Те получиха и три погачи, поднесени от координаторите на жените-социалистки Донка Динева и на младежите-социалисти Владимир Грамовски.