Пламен Караджов, „БСП за България”: Липсата на държавност е довела гражданите да се чувстват незащитени и в безизходица

Сигурността на гражданите е наш приоритет

Кандидатите за народни представители от „БСП за България” с номер 4 в бюлетината Пламен Караджов, Моника Динева и Момчил Ненов се срещнаха  с жители на с.Горно Черковище в община Казанлък. 

За сигурност и  бързо правораздаване настояха от селото като споделиха, че само преди дни е извършена кражба от пенсионерския клуб и виновниците все още не са установени. Пламен Караджов представи основните цели  на „БСП за България” за справяне с битовата престъпност, като заяви, че липсата на държавност е довела до това, гражданите да се чувстват  незащитени и в безизходица.

"Приоритет на „БСП за България” е сигурността на гражданите – един от основните показатели за качество и стандарт на живот. Нашата цел е да спре натискът на битовата престъпност върху населените места в общината, областта и страната. Ще въведем адекватни условия за ефективна реакция на правоохранителните институции към всички престъпления, преодоляване на чувството за незащитеност у хората и недопускане на ненаказаност за престъпниците”, подчерта Караджов.

Според  Моника Динева, за да се върне доверието на гражданите в правораздаването е необходимо бързо, качествено и справедливо правосъдие. По думите й ролята на държавата като основен защитник на правата трябва да се засилва.

Местните хора изразиха и  притесненията си от  намалените курсове на обществения транспорт и невъзможност за достъп до общинския център Казанлък. Като решение на проблема Момчил Ненов посочи увеличаване на субсидиите за междуселищен транспорт в малките общини, отдалечените и труднодостъпни населени места.