Георги Кадиев: Много са примерите на безстопанственост в община Казанлък

Бившият просветен министър от правителството на Борисов е отговорен за рушащата се хижа „АБС“

Фрапиращи прояви на безстопанственост в община Казанлък видя водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Георги Кадиев. Той пристигна в града по сигнали на казанлъчани. Един от  примерите е Индустриалната зона в Казанлък, отредена преди две години  и съществуваща само „на хартия“. Чрез социалните мрежи Кадиев покани  кмета на Казанлък и местния политик – собственик на „Арсенал“ на среща в индустриалната зона, които очаквано не се отзоваха.

„Разбирам, че  инвеститори няма, защото местният най-голям работодател и собственик на  военния завод не желае чужди инвеститори, за да не му отнемат работната ръка и да не вдигат цената й. И по този начин произвеждаме работещи бедни, които накрая на месеца си броят стотинките. „Иска ми се кметът на Казанлък само за един час да си представи, че е чуждестранен инвеститор и да поседи в офиса, т.е във фургона, позициониран на терена. България има нужда да разбере защо трошим пари за зони, в които единствените инвеститори са мишки и змии.“, допълни още водачът, видял индустриалните зони наскоро и в Стара Загора, за които са потрошени куп пари.

„Имаме сигнали от доста чуждестранни инвеститори с желание да се настанят тук  и са попаднали на една омерта между кмета и собственика на „Арсенал“ да няма тук нови инвеститори“, каза кандидатът за народен представител Пламен Караджов от Казанлък с преференция 103. Той сподели, че предишното правителство  не е насочвало чуждестранни инвеститори, въпреки запитванията им и до "Националната Компания Индустриални Зони" ЕАД.

Почти същата е и съдбата на хижата „АБС“ на Бузлуджа, за която е отговорен бившия просветен министър  в правителството на Борисов. Рушащата сграда е символ на съвременното отношение на държавата към собствеността й и потенциала, който не може да бъде развит, заради нежеланието да се влага и развива смисъл към бъдещето, разказа лидерът на местните социалисти Румяна Друмева. „Преди две години договорите с хижарите са преустановени, включен е сот в базата, предназначена доскоро за ученически отдих и спорт с прекрасната функция за здравето и възстановяване силите на учениците. В същото време се търсят бази за зелени училища и подготовка“.

В Казанлък Кадиев и Караджов посетиха и Института по розата и етеричномаслените култури. Те се запознаха с проблемите пред розопроизводителите, преживяващи критични две години, на ръба на оцеляването си. Липсата на адекватна държавна политика и в розопроизводството изправя пред поредна криза бизнеса  с рози.

Да съхраним това, което имаме с грижа и отговорност, приканиха  кандидатите за народни представители от „БСП  за България“ с номер 4  на среща с избиратели.