Георги Гьоков от Опан: Само с леви политики страната ще излезе от кризата

25.10.2021 г.

"БСП ще се бори да спечели тези избори. Ние, обаче, не сме политически наивници и си поставяме за цел да се представим с чест и достойнство. Очаквам резултатите ни да са по-добри от тези, които постигнахме на редовните парламентарни избори от април тази година." Това заяви водачът на листата на коалиция "БСП за България" Георги Гьоков пред жители на община Опан. С него бяха и част от кандидат-депутатите от листата на коалицията.

Гьоков заяви, че старозагорци отиват на изборите за народни представители с подготвен екип от специалисти, който предлага разумни решения за преодоляване на икономическата, социалната и здравната криза в страната.

"Може да се гордеете с всеки един от тях и с цялата листа и, разбира се, да гласувате за БСП с номер 33. И за нашата президентска двойка Румен Радев и Илияна Йотова с номер 6", призова водачът. Той представи Мерките, които БСП предлага за първите 100 дни на бъдещо управление.

"Тези мерки са насочени в две посоки – краткосрочно  и дългосрочно. Това са решения, които могат да бъдат постигнати единствено с леви политики - подкрепа на семействата, намаляване на ДДС при енергоносителите, за да станат цените по- поносими, намаляване на ДДС на основните хранителни продукти, подкрепа на бизнеса и други. Единственият гарант да се случат тези мерки е БСП. Само БСП може да свали ГЕРБ от властта", обобщи Гьоков.

Вторият в листата Момчил Ненов, който е строителен инженер от Казанлък, разказа с конкретни примери от региона как досега погрешно се е управлявал водният ресурс.

Минчо Минчев, председател на ПП "Нова зора", трети в листата, коалиционен партньор,  родственник на легендарния поп Минчо Кънчев заяви, че "БСП за България" е единствената коалиция, която има сили да спре пътя надолу, по който върви сега страната. Аз съм човек на социалната кауза и тази солидарност може да даде едно ново правителство".

От младите представители в листата пред опанци говориха Жечка Дрянова, Динко Господинов и Неделчо Маринов, който е под номер 4.

"България заслужава да си върне славата в земеделието и агропроизводството. БСП има реална представа и предлага конкретни мерки в тази посока", заяви Маринов.

Инж. Захари Даскалов от Казанлък с номер 119 в бюлетината, призова повече хора да гласуват на 14 ноември и да изберат бюлетина №33 и тази с №6 за президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.