Момчил Ненов, кандидат-депутат от ”БСП за България” с № 102: Срещу кризата БСП предлага разумни решения, затова ни се доверете

28.10.2021 г.

"В Старозагорски регион имаше сериозни индустриални мощности, които трябва да се възстановят, за да се подпомогнат предприемачите. Инфраструктурата е остаряла, създаденото преди 20-30 години не може да ни служи вечно, затова мисля, че не само ние от БСП, а представители и на други партии трябва да се обединим около създаването на такива индустриални зони в Стара Загора и Казанлък, които да са в подкрепа на бизнеса. Ще бъде полезно и за хората, тъй като ще се открият и нови работни места". Това заяви в предизборното студио на ТВ Стара Загора Момчил Ненов, кандидат-депутат от Коалиция "БСП за България" с номер 102 в бюлетината.

Той подчерта, че от БСП категорично се противопоставят на затварянето на комплекса "Марица изток". "Това е единственото разумно решение в момента, всяко друго означава изключително обхватен и прецизен анализ. Като социалист защитавам правата на работниците, защото, ако мините затворят, то социалната катастрофа в региона ще е огромна", подчерта Ненов.

Като експерт в строителния бранш той коментира, че в досегашните уредби са оставени много вратички, които лишават малките и средни предприятия от равен старт и са предпоставка за ширеща в бранша корупция. "Важно е, да се направи спешен ремонт в областта на обществените поръчки", убеден е кандидат-депутатът.

И допълни: "Нашата цел на тези избори е да постигнем най-добър резултат. Надявам се, посланията ни да стигнат до повече гласоподаватели и те да подкрепят нашите кандидати. Всички те са личности и доказали се професионалисти в своята област. БСП е единствената политическа партия в страната в момента, която се държи като такава, всички други са замаскирани лични проекти или бизнес клубове по интереси. Затова за мен е чест да съм част от БСП", заяви още Момчил Ненов.

Той обясни и защо е решил да стане част от кандидат-депутатската листа на БСП. "На 41 години човек е в последната година на младостта си, според Световната здравна организация. В професионалния си път постигнах достатъчно, а в политиката ме тласна старата мечта на всеки човек от средната класа да направи нещо обществено значимо в живота си и римската пословица, че който се счита за твърде умен да се занимава с политика, ще го управляват по-малко умни от него."

"Сред моите връстници битува една нагласа на безнадежност, че човек нищо особено не може да направи, за да подобри живота си и живота на хората около него. Искам чрез моята номинация за народен представител те не просто да ми повярват и да гласуват за мен и за БСП, а да последват примера ми и да се осмелят сами да вземат участие и да променят бъдещето си. Това не е толкова трудно, ако искаме по-добър живот за децата си. Нека припомня и мисълта на Хенри Форд, че "всяко поколение трябва да се пребори за щастието си", заключи Момчил Ненов.

Затова той призовава, на 14 ноември – българският народ да излезе и да гласува за бъдещето на България!

За „БСП за България” с бюлетина №33 и от 27-ми МИР с преференция 102.

----------

Момчил Ненов е от Казанлък, строителен инженер, на 41г. Има професионален опит в областта на енергетиката – изграждане и поддръжка на хидроенергийни съоръжения. С богат опит като технолог и аналитичен специалист с технологиите на японската корпорация SEKISUI Chemical, както и на други водещи европейски производители.