Иван Ченчев: БСП е последователна във връщането на социалната държава – парите за деца, младежи и спорт са нараснали десетократно

06.02.2022

„От 1 април тази година размерът на обезщетението за отглеждане на дете до двегодишна възраст се увеличава на от 650 на 710 лв., Ще припомня, че само преди близо половин година, преди да обвържем тази държавна помощ с минималната работна заплата, обезщетението беше 380 лв“.

Това заяви председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и заместник-председател на Парламентарната група на БСП Иван Ченчев по време на среща в Стара Загора, на която заедно с министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков и народния представител Момчил Ненов представиха актуалните теми, стоящи пред обществото и политиките, за които БСП настоява в коалиционното управление.

„БСП винаги е настоявала за засилване ролята на държавата и връщане на тази на социалната държава. Нашата политика е последователна. Парите за младежите, за децата и за спорта са нараснали десетократно“, посочи Иван Ченчев.

„БСП има най-много мерки за подкрепа на младите хора – един от примерите: от тази година ще са безплатни за родителите детските ясли и градините“,  каза председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Иван Ченчев, който е член и на Комисията по култура и медии, добави, че бюджетът на националните медии е драстично увеличен спрямо миналата година.

Срещи като тази, които партията провежда по места, са твърде полезни и те ще продължат, категоричен бе зам.-председателят на Парламентарната група на „БСП за България“.