БСП- Стара Загора пита за реконструкцията на ВиК-мрежата в кв. „Самара 1“

28.03.2022 г.

Общинските съветници от коалиция «БСП за България» Валентина Бонева и Климент Пенчев са внесли второ питане до кмета на Стара Загора Живко Тодоров във връзка с реконструкцията и разширението на канализационната и водопроводна мрежа в кв. „Самара 1“. По информация на администрацията изпълнението на проекта е трябвало да приключи до края на 2021 г.

«При посещение в квартала установихме, че строително-ремонтните дейности обаче продължават», констатирали са Бонева и Пенчев. Затова те питат дали е приключило изпълнението на проекта и с какъв акт е приет. Социалистите искат обществеността да бъде информирана има ли просрочие, каква е окончателната стойност на проекта, разплатен ли е окончателно и колко пари са получени от фирмата-изпълнител.

Жителите в квартала се интересуват и от това ще се благоустрои ли кварталът след ремонта. Затова съветниците питат какво е предвидено по отношение на инфраструктурата в квартала – тротоари, улици, паркинги, зелени зони и др., кой е изпълнителят на тези дейности, как е избран, каква е стойността и най-вече – кога ще приключат.

Отговор на тези въпроси Валентина Бонева и Климент Пенчев очакват да получат на сесията на 31 март.