Социалистите в Стара Загора, Кърджали и Бургас също отбелязаха с шествия 1-ви май

Ще продължаваме да настояваме за защитени условия на труд и високи доходи

„Ще продължаваме да настояваме за защитени условия на труд, за високи доходи, ще даваме отпор на ограбването на труда на хората, безогледната спекула и растящата корупция, бързото забогатяване на малцина за сметка на масовото обедняване на мнозинството, унищожаването на социалните придобивки, разграбването на създаденото обществено богатство.“ Това заяви  народният представител и бивш социален министър от БСП Георги Гьоков пред събралите се в парк „Пети октомври“ в Стара Загора. Социалисти и симпатизанти дойдоха с цветя да се поклонят пред паметната плоча на загиналите работници при трудови злополуки.

По думите му обществото ни трябва да постигне не само високо жизнено равнище за всички граждани, а и хармония в живота на човека, хармония в икономическото, техническото, културното и екологическото му битие.

Председателят на общинската организация на БСП в Стара Загора Велина Атанасова обърна внимание на сериозно задълбочаващата се разликата в икономическото развитие на столицата и близките около нея места за сметка на развитието на провинцията.

„В краткосрочен и дългосрочен план от БСП ще работим за такова съотношение между цените и заплатите, пенсиите, социалните плащания, стипендиите и всичко останало, което да предпазва от срив реалните доходи на населението. Това налага да се прилагат механизми за индексиране на заплатите, пенсиите и помощите поне в съответствие с растежа на инфлацията“, подчерта народният представител.

За 11-та поредна  година жените социалистки от БСП в Кърджали организираха фолклорно надиграване под надслов „Танцувай с нас”. С него по един нетрадиционен начин те отбелязаха Международния ден на труда. С много настроение и емоция в надпреварата се включиха над 250 танцьори от 15 самодейни състава от Кърджали, Крумовград, Кирково, Бенковски, Пчеларово, Димитровград и Радиево. Гост на събитието беше Вяра Емилова, секретар на НС на БСП.

Социалистите в Бургас пък отбелязаха 1-ви май с празнично автошествие. Членове, активисти и симпатизанти на БСП се включиха в празничното мероприятие.

Освен че отбелязаха Деня на труда и международната работническа солидарност, социалистите отново припомниха историята на празника, който не е загубил своето значение и днес. Бяха зададени въпроси и коментирани проблеми, свързани със социалната политика, пазара на труда, зачитането на правата на трудещите се и спазването на трудовото законодателство. Участниците в шествието изразиха своята готовност да продължат усилията си за търсене и постигане на законност, ред и граждански права за всеки един от нас.