На срещи в 6 старозагорски общини Нинова и народни представители подкрепиха кандидатите за кметове и общински съветници на БСП

23.10.2023 г.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова,заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров и народните представители Георги Гьоков и Драгомир Стойнев проведоха срещи с жителите на шест общини в Старозагорска област. Те изразиха подкрепа за кандидатите за кметове, общински съветници и кметове на населени места от „БСП за България.

В Николаево и Гурково лидерът на БСП проведе среща с жители, заедно с кандидатите за кметове на община, кметове на кметства и общински съветници. В читалището на Николаево Нинова заяви подкрепата си за кандидата  за кмет на общината Константин Костов, където и връчи 14 членски карти на новоприети и възстановили членството си социалисти. В Гурково мощна подкрепа беше заявена за кандидата за кмет Кънчо Папазов. 

В подкрепа на кандидатурата на Любомир Корадов за кмет на община Мъглиж присъства и депутатът Иван Ченчев. Проведе се демонстративен футболен мач между звезди от Златния отбор от САЩ ‘94 г. и местен футболен тим на стадиона в с. Ягода. За да подкрепят Корадов присъстваха и негови съотборници от Локотив Пловдив, ЦСКА и други.

На среща в Стара Загора Нинова, Гьоков и  граждани на общината се обединиха зад кандидатурата на БСП за кмет проф.Иван Върляков, кметове на кметства и общински съветници. Бяха връчени и 6 членски карти на навоприети и настоящи членове.

В риуталната зала на село Обручище, община Гълъбово, топло бяха посрещнати от жителите на селото Нинова, Гьоков , Атанас Зафиров и кандидатите за кмет на кметство Станислав Габровски, кмет на община Гълъбово Николай Колев и общински съветници.

В община Раднево Атанас Зафиров и Драгомир Стойнев, заедно с кандидата за кмет Красимир Куртев, представиха позицията на БСП за енергийната криза в България на среща с работещи в комплекса „Мини Марица-изток”, на която присъстваха и кандидатите за кметове на кметства и общински съветници на социалистите.

Пред обществеността на шестте общини беше изразена ясна и категорична подкрепа за запазване на работните места в мините, необходимостта от изтегляне на териториалните планове и тяхната преработка в полза на региона и на хората, а не за кръг от фирми, които да откраднат парите.