Иван Върляков: Стига безхаберие в Стара Загора

26.10.2023 г.

"Има бъдеще и трябва да е ясно, че до момента хората, работещи там, а и ние хората, живеещи в този регион, бяхме заблуждавани. Необходимо е да се предприемат конкретни действия и да вървим с ясна цел към по-добро бъдеще. Помня 2000-та година, когато Стара Загора три години последователно беше номер 1 в България като икономически показатели. Като говорим за Стара Загора трябва да сме наясно, че нашата ситуация е равна с тази на Чирпан и Гурково. Много бързо трябва да се предприемат действия. Задължени сме да произвеждаме електроенергия от един природен ресурс, който е конкурентен в цял свят. Защото Стара Загора няма да е същата без комплекса “Марица-изток”. Това заяви кандидатът за кмет на Стара Загора от БСП Иван Върляков в ефира на БНТ.

Той бе категоричен, че парите трябва да се харчат по предназначение, а не за определени фирми, които да печелят поръчките. "На Стара Загора липсва подхода на добрия стопанин. Знам как може да стане, правил съм го", добави социалистът.

Кандидатът за кмет от БСП обясни, че в основата на проблемите е образованието и посочи, че в тази насока Стара Загора има уникална възможност. "10 хиляди студенти от над 50 държави - те могат, идвайки тук, да останат и да работят. Останалото е работа на общината. Бизнеса да иска да дойде тук заради квалифицираната работна ръка. Това мога и ще го направя", обобщи той.

"Бюлетината ни е с номер 1 и аз съм готов да служа на тази община, за да стане по-добро място за живот. Знаем какво и как трябва да се направи. Край на ремонт на ремонта. Край на безхаберието. Трябва ни добър стопанин. Всички в листата ни са достойни. Гласувайте с номер 1, ако искате по-добро бъдеще", призова в заключение Иван Върляков.