Социалисти на празника в Стара Загора: БСП е алтернативата, за да има справедлива държава

Май 01, 2024 Новини БСП 0 379

01.05.2024

„Днес е ПЪРВИ МАЙ - празникът на хората на труда. Празник желан и отричан, честван и забраняван назад във времето, белязан с проляната кръв на борците за социални и трудови права и в същото време белязан с признателността на поколенията към тези, които са извоювали тези права. Днес е денят, в който най-силно заявяваме, че правото на труд и достойно заплащане са изключително важни за човешкото достойнство, за равенството и солидарността. Че важна е свободата, а не имитацията на свобода!”.

Това заяви народният представител от „БСП за България” Георги Гьоков пред Братската могила в парк "Пети октомври". Социалисти, симпатизанти и граждани на Стара Загора поднесоха цветя на паметната плоча на загиналите при трудови злополуки.

„За съжаление, десните доминират в управлението на страната ни през последните години и налагат своите грешни и порочни политики, които решават всички проблеми на гърба на обикновения човек. Политики на орязване на социални права, орязване на доходи, орязване на работни места, орязване на пари за образование и здравеопазване”, посочи още бившият социален министър.

По думите му няма как да не са грешни и порочни тези политики, щом през 21 век в България, страна-член на Европейския съюз има толкова много хора, които живеят под прага на бедността, а бедността и неравенствата са на такива високи нива. Няма как да не са грешни и порочни тези политики, щом са поставили наемния труд в жестоко подчинение на капитала.

Георги Гьоков бе категоричен: „Има обаче алтернатива! И тази алтернатива е единствена и се нарича БСП. Ние от БСП сме за коренна промяна в обществено политическите отношения и за държава, която най-сетне да стане справедлива. Защото без справедливост на държавата не може да се има доверие”.

„Ние от БСП и хората на наемния труд, имаме отговорността да направим така, че обществото ни да постигне не само високо жизнено равнище за всички граждани, а и хармония в живота на човека, хармония в икономическото, техническото, културното и екологическото му битие. Първи май ни задължава към пълно себеотдаване за благото на родината ни, за възпитание на младото поколение, за подготовката му с нужните знания и умения и висок нравствен пример. Сега е нужно преосмисляне на изминалия път и отговорност за бъдещето. И тъкмо откровената равносметка за стореното досега и новият дълг ни дава основание за самочувствие в този ден. В навечерието сме на избори. Нека хората на труда решат кой и как искат да управлява България, а не машините и купения и корпоративен вот да определя съдбата ни!”, заяви още Георги Гьков и подчерта:

„Колкото и да подменят ценностите в новото ни време, братство, равенство и свобода остават непреходни и за съжаление недостижими. Нашата борба е да ги постигнем и те да се възцарят в отношенията”.

За МИР, ТРУД И ДОСТОЙНСТВО! За благото на Родината! За възпитание на младите! С отговорност към бъдещето!