Валентина Бонева: Ние в Стара Загора сме пример на работещо ляво обединение

Да се промени политиката на управление в община Стара Загора е основното, което ни обединява

„Да се промени политиката на управление в община Стара Загора е основното, което ни обединява в коалиционно взаимодействие нас, представителите на истинските леви партии, които сме единствена алтернатива на ГЕРБ”. Така коментира председателят на левицата в Стара Загора Валентина Бонева пред журналисти след внасянето на  документите за регистрация на местната коалиция „БСП лява България – за Стара Загора”.

Шест леви партии се обединиха за участие на местните избори на 25 октомври, заставайки  зад кандидатурата за кмет на община Стара Загора д-р Стефан Шишков, кметове в 37 населени места и 51 кандидати за  общински съветници. Коалиционно споразумение в Стара Загора подписаха БСП, партия „Български социалдемократи”, Комунистическа партия на България, партия „Нова зора”, политическо движение „Социалдемократи” и партия „Обединена социалдемокрация”. Подкрепа за лявата политика дадоха и Българският антифашистки съюз и Партията на Българските комунисти в Стара Загора.

„Ние в Стара Загора сме пример на лявото обединение. Заставайки заедно, пренебрегвайки различните интереси и възможности, които съществуват пред всеки един политически субект, показваме истинско единение с оглед конструктивна лява политика в нашата община”, подчерта Бонева. Тя обясни, че коалицията „БСП лява България – за Стара Загора” цели да пренаредени приоритетите в общината, така че гражданите да са доволни от целесъобразното и прозрачно разходване на  публичните средства, а не само да се акцентира върху усвояването на европейски средства. „Местната коалиция смята, че трябва да се гради политика, да се прави политика, ориентирана към устойчиво развитие на общината с една визия за години напред, защото основните проблеми на хората са заетостта и доходите”, заключи Валентина Бонева, която е и водач на листата, включваща професионалисти, хора с много сериозен опит и в местното самоуправление.