БСП с два въпроса след обвиненията срещу кмета на Николаево Косьо Косев

Защо сега? Кой е притеснен? Има правила за всички, но в случая с Косев „манджата е пресолена"

"Защо сега? Кой е притеснен? Има правила за всички, но в случая с Косев „манджата е пресолена". Това коментираха социалисти по време на заседание на предизборен щаб в Николаево. Те обясниха, че това са двата въпроса, които ще задава БСП след като Окръжна прокуратура Стара Загора повдигна обвинение срещу кмета на Николаево Косьо Косев за това, че в през април-май 2009 г. не е упражнил контрол над дейността на общински служител.

"Защо сега, в предизборна кампания, се повдига обвинение за период от преди 6 години? Защо това обвинение изведнъж се оказа новина в най-рейтинговите национални сайтове? Някой пресоли манджата с медийното отразяване", коментираха още те.

Социалистите питат още кой е притеснен от преизбирането на Косьо Косев. "Защото е ясно, че той е човекът, направил много за Николаево, подкрепен от хората там и най-вероятно  отново ще стане кмет. Опонентите май се страхуват, че загубата е реална. Николаево обаче е малка община и всички виждат кой какво прави и кой колко струва", категорични са от БСП.

Според тях случаят с Николаево не е само местна тема. "Разчитайте го като предупреждение за всеки неудобен кмет, че може „да не е упражнил достатъчно контрол”. Сред „неупражнилите достатъчно контрол” вероятно няма да се окажат кандидати и кметове на ГЕРБ, въпреки, че из цяла България с просто око се вижда какво е качеството на техните проекти, как пропадат улици и се руши току-що построеното", категорични са от БСП.

Социалистите подчертават, че в същото време в Перник е станало ясно, че кандидатът за кмет купува гласове и се надяват да стане ясно и как ще реагират на това съответните органи.

БСП смята, че в държавата има закони и правила и всеки е отговорен пред тях. Но най-важно е как се прилагат те.

"Вярваме, че всеки е невинен до доказване на противното. За съжаление в публичното пространство излиза, че всеки става виновен след прессъобщение на прокуратурата", категорични са социалистите.