Бонева несъгласна с решението на ОИК-Стара Загора за изборите в с. Козаревец

Не разбираме защо е този страх представител на БСП да е в ръководството на местната комисия или се цели нещо друго

„Изненадана съм от предложението на кмета на общината и последвалото решение на ОИК за назначаване на секционната избирателна комисия в село Козаревец в този състав, в чието ръководство не присъства представител на БСП”, коментира общинският лидер на социалистите в Стара Загора Валентина Бонева.
По време на политическите консултации Бонева настоя представители на двете партии-участнички в местния вот - БСП и ГЕРБ да заемат ръководни позиции в СИК, която ще провежда изборите на 13 март за кмет на селото.
„Не разбираме защо е този страх представител на БСП да е в ръководството на местната комисия или се цели нещо друго”, се питат социалистите, които искат провеждането на честни избори.
27-годишната студентка в Тракийския университет Димитрина Димитрова ​е кандидатът за кмет на БСП. Тя ще се състезава за гласовете на избирателите под № 2 в бюлетината. „Вярвам, че моето село ще предпочете кандидатурата ми, защото кметът трябва да обединява хората и да служи на обществения интерес. Приоритети в програмата ми са чистотата, нова автобусна спирка, закърпване на дупките по улиците”, подчерта Димитрова, убедена в победата си. Хората от Козаревец искат млад човек за кмет, който да вложи цялата си енергия и идеи за промяна визията на населеното място. На балотажа през есента Димитрова получи равен брой гласове със своя опонент.